8. maijā norisinājās pirmā Latvijas Optikāru olimpiāde, kurā piedalījās optikas konsultanti, optiķi un optometrista asistenti. Par olimpiādes uzvarētāju kļuvis Uvis Alonderis, Latvijas Universitātes Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas 1. kursa maģistrantūras students. Sveicam un lepojamies!

Pirmā Latvijas Optikāru olimpiāde norisinājās 8. maijā Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžā (LU RMK), kurā tiek realizēta profesionālās augstākās izglītības studiju programma “Optometrista asistents”. Pasākumā piedalījās 10 optikāri – optikas konsultanti, optiķi un optometrista asistenti. Žūrija sastāvēja no Latvijas Optometristu un optiķu asociācijas (LOOA), LU RMK optometrista asistenta studiju programmas, SIA ”OC VISION” un SIA “Optic Guru” pārstāvjiem. Vairāku stundu garumā optikāri pildīja dažādus uzdevumus, demonstrējot savas prasmes un zināšanas. Rezultātā pirmo vietu un galveno balvu (100% Optical izstādes apmeklējumu Londonā) ieguva Uvis Alonderis, Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas 1. kursa maģistrantūras students.


Latvijas Optikāru olimpiāde ir jauna aktivitāte ar mērķi radīt ikgadēju tradīciju un pulcināt Latvijas optiķus, optometrista asistentus, optikas konsultantus un pārdevējus, kas rūpējas par iespējami labāko redzes korekcijas līdzekļu nodrošināšanu klientiem. Šī iniciatīva radās LOOA Kvalifikācijas padomē, kur aktīvi darbojas arī Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas mācību spēki – Evita Kassaliete, Aiga Švede un Karola Panke. Studiju programmu īstenotāju, optiku un nozares asociācijas sadarbība ir svarīgs priekšnoteikums augstākās kvalitātes pakalpojumu servisa nodrošināšanai optikās.


Paldies Latvijas Optikāru olimpiādes atbalstītājiem – Latvijas Optometristu un optiķu asociācijai, Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžai, SIA “OC VISION” un Latvijas Universitātes Optometrijas un redzes zinātnes nodaļai.

Dalīties