Fizikas izglītības pētniecības katedra aicina fizikas skolotājus pieteikties trešajam fizikas izglītības semināram, kas norisināsies LU Zinātņu mājā sestdien, 9. decembrī, plkst. 10:00—13:30. 

Trešajā seminārā profesora Ģirta Barinova vadībā uzzināsim, kādas problēmas dinamikas konceptu izpratnē novēro LU mācībspēki, mācot studentus. Apspriedīsim dažus problēmjautājumus tēmā par Arhimēda spēku, modelējot situācijas un skaidrojot atbilstošus demonstrējumus. Kopā ar materiālu autoriem ielūkosimies projekta Fizika I izstrādātajos stundu materiālos par Ņūtona likumiem, analizējot izmantoto pieeju un metodes, kā arī aprobācijas rezultātus, lai saprastu, kādu ideju izpratne skolēniem sagādā grūtības. Semināra noslēgumā profesors Jānis Alnis pastāstīs par 2023. gada Nobela prēmijas laureātiem fizikā. 

Saite uz pieteikšanos semināram: https://ej.uz/seminars_9_12 

Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām aizpildīt pieteikuma anketu līdz 5. decembrim. 

Detalizētā informācija par semināru tiks nosūtīta 6. decembrī dalībniekiem uz pieteikuma anketā norādīto e-pasta adresi. 

Seminārs tiek organizēts LU Fizikas nodaļas attīstības projekta ietvaros. Projekta mērķis ir nodrošināt regulāru domu apmaiņu starp LU FMOF mācībspēkiem un fizikas skolotājiem par fizikas didaktikas jautājumiem, tajā skaitā fizikas satura un metodikas aktualizāciju, veidojot Fizikas nodaļā fizikas metodikas atbalsta kontaktpunktu. Projekta laikā plānots organizēt ikmēneša seminārus par fizikas satura un metodikas jautājumiem, tajā skaitā sniegt atbalstu skolas fizikas kursa “Fizika I” izstrādāto materiālu ieviešanā, kā arī izveidot metodiskos materiālus par neviennozīmīgi lietotām fizikas jēdzienu definīcijām un pieņēmumiem skolas fizikas kursā, par aktuālo zinātnes jautājumu izklāstu atbilstoši vidusskolas standarta līmenim. 

Projekta ietvaros 2023./24. mācību gadā paredzēts organizēt 8 skolotāju seminārus (7. oktobrī, 11. novembrī, 9. decembrī, 13. janvārī, 10. februārī, 2. martā, 6. aprīlī un 27. aprīlī).  

Jautājumus aicinām rakstīt ludmila.belogrudova@lu.lv vai zvanīt 29377619, Ludmila Belogrudova

Dalīties