Šodien, līdz ar jaunā 2023./2024. akadēmiskā gada sākumu, studijas kādā no 11 Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) studiju programmām uzsāk 473 studenti!

Šodien, līdz ar jaunā 2023./2024. akadēmiskā gada sākumu, studijas kādā no 11 Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) studiju programmām uzsāk 473 studenti!

Vasaras uzņemšana, kas norisinājās līdz 31. augustam,  LU FMOF pamatlīmeņa un augstākā līmeņa studiju programmās bija pieteikušies  941 reflektanti, no kuriem 4. septembrī studijas 1. kursā uzsākuši 212.  No tiem 53 studenti fizikas bakalaura studiju programmā, 30 matemātikas bakalaura studiju programmā, 39 profesionālajā bakalaura studiju programmā “Matemātiķis-statistiķis”, bet 29 bakalaura studiju programmā “Optometrija”. Fizikas maģistra studiju programmas 1. kursā iestājušies 13 studenti, 30 jaunie matemātiķi izvēlējušies augstākā līmeņa studiju programmu “Matemātika”, bet profesionālā maģistra studiju programmā “Optometrija” šogad uzņemti 17 jauni studenti.

Tiem fizikas, matemātikas un optometrija interesentiem, kuri studijām pieteikties nepaguva jūlijā,  bija iespēja to izdarīt augusta pēdējā nedēļā, kad uzņemšana turpinājās visās fakultātes piedāvātajās studiju programmās. Papilduzņemšanā studijām pieteicās 15 reflektanti.

Informācija par doktora līmeņa studiju programmās “Dabaszinātnes: fizika, astronomija un mehānika” un “Datorzinātnes un matemātika: Matemātika” uzņemtajiem būs pieejama septembra beigās. Iestājpārrunas fiziķiem norisināsies 6. septembrī, bet matemātiķiem – 12. septembrī. Tikmēr doktorantūras studijas 2., 3. un 4. kursā turpina 36 studenti.

Bakalaura līmeņa studijas 2. kursā 2023./2024. akadēmiskajā gadā uzsāk 75 studenti, bet 3. kursā - 63 studenti. Bakalaura studiju programmas “Matemātika” un profesionālā bakalaura studiju programmas “Matemātiķis-statistiķis” 4. kursā kopā studē 19 studenti.

Maģistra līmeņa studijas 2. kursā jaunajā akadēmiskajā gadā uzsākuši kopā 29 studenti, no kuriem 11 fiziķi, 3 matemātiķi un 15 topošie optometrijas profesionāļi.  LU FMOF Optometrijas un redzes zinātnes nodaļa piedāvā pamatlīmeņa un augstākā līmeņa studijas arī angļu valodā.  Šīs studiju programmas, galvenokārt, izvēlas ārzemju studenti. Angļu plūsmā optometriju studē kopā 39 studenti.

Īsi pirms jaunā akadēmiskā gada sākuma LU FMOF studējošo pašpārvalde 1. kursa studentus aicināja uz saliedēšanās nometni “Baldone” - tradicionālu LU FMOF SP rīkotu pasākumu fakultātes 1. kursa studentiem. Pasākums norisinās ik gadu īsi pirms jaunā akadēmiskā gada sākuma, un tā mērķis ir palīdzēt jaunajiem studentiem atpūsties pirms studiju uzsākšanas, piedaloties dažādās aizraujošās aktivitātēs un dodot iespēju patīkami pavadīt laiku.


Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

 

Dalīties