Mūsu fakultātes tradīcija jau vairāku gadu garumā - galda kalendārs nākamajam gadam ar aizvadītā gada spilgtākajiem notikumiem, pasākumiem, cilvēkiem un lietām, ar ko lepoties. Arī šī, 2022. gada izskaņā kalendārs 2023. gadam ir tapis, tāpēc aicinām ielūkoties jaunā kalendāra lappusēs!        

JANVĀRIS

Fakultātes profesors Ruvins Ferbers saņēma Latvijas Universitātes Gada balvu nominācijā “Par zinātniskās skolas izveidošanu dabas zinātnēs”!

FEBRUĀRIS

Lai jauno tehnoloģiju izmantošana būtu iekļaujoša un jēgpilna, Optometrijas un redzes zinātnes nodaļa veic redzes individuālo īpatnību izpēti un ļauj noskaidrot, kā redzes sistēma darbojas visās 3 realitātēs - virtuālajā, papildinātajā un parastajā.

MARTS

Atsakņojot latviešu komponistu kolorītākos kora skaņdarbus, LU FMOF jauktais koris “Aura” aicināja uz koncertu “Dziesmu vainagā”. Pasākums paātrināja kormūzikas ritējumu pēc pēdējo gadu kultūras baudīšanas izaicinājumiem!

APRĪLIS

Pasākums „Studenta kurpēs” ļauj vidusskolēniem iepazīt studenta dzīvi, savukārt studentam – gūt gandarījumu, ka esi kādu motivējis studijām FMOF. Attēlā studenti un viņu “kurpes”.

MAIJS

Ceļojošais kauss ir mūsu! LU FMOF komanda “Lāča spēks” gūst uzvaru LU darbinieku sporta spēlēs 2022!

JŪNIJS

Izlaidums atgriežas LU Lielajā Aulā! Katrs LU FMOF absolvents 2021./2022. akadēmiskā gada izlaidumā saņēma īpaši šim izlaidumam gatavotu  LU nozīmīti. Nozīmīte simbolizē piederību LU absolventu pulkam un  apliecina ceļu turpmākajiem panākumiem!

JŪLIJS

LU kolektīvi atraktīvi sagaidīja topošos studentus un viens no pirmajiem, kurš apstiprināja pieteikumu studijām LU, bija Valters un viņa vienīgā izvēle bija studēt studiju programmā “Fizika”.

AUGUSTS

FMOF dekāns Sandris Lācis sveicina fakultātes saimi jauno akadēmisko gadu uzsākot!

SEPTEMBRIS

Maruta Avotiņa, FMOF lektore, A.Liepas Neklātienes Matemātikas skolas vadītāja, 2022. gadā saņēma 2 prestižas balvas – Ata Kronvalda balvu un Rīgas pašvaldības balvu “Zelta pildspalva” par izciliem sasniegumiem, radošumu un inovācijām izglītības procesā.

OKTOBRIS

FAM doktorante Bhagyashri Dada Shinde “Zinātnieku nakts 2022” ietvaros deva iespēju apmeklētājiem prognozēt Šteinera kokus.

NOVEMBRIS

Doktora diplomus saņēmušas četras dāmas! Fizikas un astronomijas zinātņu nozarē doktora diplomus saņēma – Inga Pudža, Inga Brice un Laima Bušaite. Matemātikas zinātņu nozarē doktora diplomu saņēma Māra Delesa Vēliņa.

DECEMBRIS

Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas darbinieki sanākuši kopā uz svinīgo un sirsnīgo Ziemassvētku nodaļas sēdi!

 

Un šī ir tikai daļa no notikumiem, ar ko varam lepoties 2022. gadā! Paldies visiem fakultātes studentiem, darbiniekiem, kolēģiem no citām LU struktūrvienībām, sadarbības partneriem! 2023. gadā ejam tikai uz priekšu!

Dalīties