Pēc ilgāka pārtraukuma Rīgā, LU FMOF Fizikas nodaļā, vienu nedēļu viesojās Merseburgas augstskolas studentu grupa.

Nedēļas laikā studenti izstrādāja laboratorijas darbus dažādās fizikas tematikās, kuru norisi nodrošināja K. Kacars, R. Sondors, M. Šmite, B. Šinde un I. Brice. Kursa noslēgumā studenti saņēma apliecinājumus par laboratorijas darbu izstrādāšanu un aizstāvēšanu.

Viesi apmeklēja zinātniskās laboratorijas LU FMOF Lāzeru centrā, Atomfizikas un spektroskopijas institūtā, Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūtā, kā arī LU Cietvielu fizikas institūtā. Piedalījās Zinātnieku nakts 2022 pasākumos, kā arī labi pavadīja laiku, ekskursijās, iepazīstot Rīgu, Jūrmalu un Siguldu.

Nedēļas notikumu ietvaros, Merseburgas augstskolas profesors Klauss Jenderka uzstājās ar semināru, kurā plašākai auditorijai izstāstīja par ultraskaņas pielietošanu materiālu un bioloģiskos audu raksturošanai.

Studentu vizīte ir daļa no ikgadējās apmaiņas starp LU Fizikas bakalaura programmas studentiem un Merseburgas augstskolas fizikas specializācijas studentiem un abu universitāšu pasniedzējiem.  Fizikas nodaļa pateicas LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Studentu padomei, jo īpaši Fizikas bakalaura programmas studentiem K. Kalmem un E. Susam par studentu sagaidīšanas un ekskursiju organizēšanu, kā arī LU Ārlietu vadītājai Alīnei Gržibovskai par atbalstu viesu izmitināšanā.

Nākamā Latvijas Universitātes fizikas studentu grupas vizīte Merseburgā tiek plānota jau 2023. gada vasarā. Par to vairāk var lasīt šeit.

Dalīties