Otrdien, 8. decembrī, plkst. 16.30 Latvijas Universitātes (LU) Redzes zinātnes doktorantūras skolā tiešsaistes lekciju par ortokeratoloģiju un tās pielietojumiem redzes korekcijā un miopijas kontrolē pasniegs LU doktorantūras students  Nicola Rizzieri.

Nodarbībā klausītāji tiks iepazīstināti ar ortokeratoloģiju – neķirurģisku, cieto gāzu caurlaidīgo kontaktlēcu pielaikošanas tehniku, ko izmanto, lai labotu refrakcijas kļūdas, piemēram, tuvredzību, hipermetropiju un astigmātismu. Šo metodi sauc arī par radzenes refrakcijas terapiju (CRT), un to veic, valkājot kontaktlēcas naktī gulēšanas laikā. No rīta pacienti noņem Orto-K lēcas un var skaidri redzēt bez brillēm vai parastajām kontaktlēcām. Nodarbībā tiks apskatīta un galvenā uzmanība pievērsta Orto-K izmantošanai, lai kontrolētu tuvredzības progresēšanu bērniem un jauniešiem.

Tuvredzības progresēšana ir globāli aktuāla tēma. Prezentācijas laikā tiks apspriestas līdzšinējās un jaunākās metodes, lai palēninātu miopijas progresēšanas ātrumu, - sākot ar nepietiekamas korekcijas veikšanu  līdz briļļu korekcijas izmantošanai, mīksto kontaktlēcu valkāšanai un beidzot ar farmakoloģisko ārstēšanu. Īpaša uzmanība tiks pievērsta oftalmiskajām lēcām un mīkstajām kontaktlēcām, kuru darbības pamatā ir perifērais miopiskais defokuss, un, protams, ortokeratoloģijai.

Redzes zinātnes doktorantūras skolas lekcija notiks tiešsaistē angļu valodā.

Lai pieteiktos, jāaizpilda anketa: https://ej.uz/ao2k

Papildu informācija: redzes-zinatne@lu.lv

Vairāk par Redzes zinātnes doktorantūras skolu


ENG

The lecture will introduce the audience to Orthokeratology, a non-surgical rigid gas-permeable contact lens fitting technique used to correct refractive errors such as myopia, hyperopia and astigmatism. This technique is also known as Corneal Refractive Therapy (CRT), and it is performed while wearing contact lenses overnight. At the morning, patients remove Ortho-K lenses and can see clearly without spectacles or conventional contact lenses. The lesson will explore the background of Ortho-K and will focus on its use to control the progression of myopia in children and young adults. Myopia progression is a topic of global concern, past and new methods for practitioners to slow down the rate of progression will be discussed during the presentation. From under-correction to spectacles correction, to soft contact lenses, to pharmacologic treatment. Particular attention will be paid to ophthalmic lenses and soft contact lenses based on peripheral myopic defocus, and, of course, to Orthokeratology.

Language: English

Apply: https://ej.uz/ao2k

More info: redzes-zinatne@lu.lv


Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai fizikas un astronomijas un matemātikas zinātnes nozarēs.

Dalīties