Piektdien, 7. jūnijā, LU konferenču un atpūtas kompleksā “Ratnieki” norisinājās LU darbinieku sporta spēles, kur LU struktūrvienību komandas mērījās spēkiem, sacenšoties par labākajiem rezultātiem gan klasiskās sporta disciplīnās, gan dažādu atraktīvu  uzdevumu veikšanā. Godalgoto 1. vietu ieguva LU Cietvielu fizikas institūts, bet FMOF komanda “Lāča spēks” lepojas ar 3. labāko rezultātu kopvērtējumā.

Ikgadējās un jau par tradīciju kļuvušās Latvijas Universitātes darbinieku Sporta spēles ik gadu norisinās jūnija sākumā, ar mērķi popularizēt sportu un veselīgu dzīvesveidu Latvijas Universitātes darbinieku vidū, kā arī veidot kontaktus un draudzīgas attiecības starp dažādu Latvijas Universitātes struktūrvienību darbiniekiem, vienlaikus dodot iespēju pavadīt dienu svaigā gaisā kopā ar ģimenes locekļiem. Sporta spēļu programma veidota tā, lai Ikviens dalībnieks ar jebkādu fiziskās sagatavotības līmeni atrastu sev piemērotu disciplīnu.

Vislabākos rezultātus kopvērtējumā uzrādīja LU Cietvielu fizikas institūta komanda, aiz sevis atstājot 2. vietas ieguvējus,  Juridiskā departamenta, Studentu servisa departamenta, LU Fizikas institūta un Humanitāro zinātņu fakultātes apvienoto komandu “Patiesā labuma guvēji”, bet trešo vietu izcīnīja LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes darbinieku komanda “Lāča spēks”.

“Lāča spēka” sastāvā fakultāti pārstāvēja teju 30 darbinieki, kuru starpā gan vadības un administrācijas pārstāvji, gan mācībspēki un pētnieki. Visveiksmīgāk FMOF komandai veicās volejbolā, kur izcīnīta 3. vieta, ielu basketbolā, cīņā ar lāzeru pistolēm “Zvaigžņu kari” un sacensībā “Vienmēr JĀ”, kur uzrādīts 2. labākais rezultāts, bet nepārspēta LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes komanda bija tādās disciplīnās kā “Jautrības stafete” un “Riču raču”.

Pēc aktīvās dienas vasaras tveicē un rezultātu paziņošanas, sporta spēļu dalībniekiem spēkus atgūt palīdzēja saviesīgas sarunas un  dzīvā mūzika, kas tā vien vilināja nodoties dejai un nezaudēt kustīgumu līdz pat vēlai nakts stundai.

LU darbinieku sporta spēles organizēja Latvijas Universitātes Sporta centrs sadarbībā ar biedrību “Latvijas Universitātes sports”.

Sīkāk ar rezultātiem var iepazīties šeit.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

 

Dalīties