Foto: Emīls Trauliņš

Piektdien, 10. maijā, LU Akadēmiskā centra Dabas mājā vairāk nekā 500 vidusskolēnu gatavojās centralizētajiem eksāmeniem, tajā skaitā fizikas un matemātikas, piedaloties pasākumā “LU Padomi eksāmeniem”. Zināšanas fizikā atsvaidzināt palīdzēja FMOF pasniedzēja Virgīnija Vītola, bet matemātikā – FMOF lektore Maruata Avotiņa.

Pasākums “LU Padomi eksāmeniem” sākās ar LU rektora Indriķa Muižnieka videouzrunu. Turpinājumā apmeklētājiem bija iespēja uzklausīt pieredzējušu LU mācībspēku padomus, par to, kā labāk sagatavoties sešiem dažādiem eksāmeniem, kādas zināšanas nepieciešams atkārtot un kam noteikti jāpievērš uzmanība gatavošanās laikā. Visu pasākuma norises laiku Dabas mājas vestibilā topošajiem studentiem bija iespēja tuvāk iepazīt visas 13 LU fakultātes un uzzināt par studiju iespējām tajās. Noslēgumā pasākuma dalībnieki devās ekskursijās par LU Akadēmisko centu.

LU FMOF lektore Maruta Avotiņa, daloties ar pieredzēto, stāsta: “Matemātikas eksāmenā galvenais ir lasīt, domāt un pēc tam izdarīt tā, lai citi var novērtēt jūsu risinājumu. Svarīgi ir zināt katru vārdu teikumā. Jāizdomā plāns un jāraksta tā, lai jebkurš cilvēks, skatoties no malas, saprot, ko Jūs esiet domājuši.”

Vēl ar skolēniem tikās un vēstures eksāmenam sagatavoties palīdzēja Liene Riekstiņa, bioloģijas – Līva Pētersone, latviešu valodas - Inta Urbanoviča, fizikas – Virgīnija Vītola un ķīmijas– Jānis Švirksts.

Par padomi eksāmeniem

Latvijas Universitātes rīkots pasākums “LU Padomi eksāmeniem”  notiek katru gadu maija sākumā, vienas dienas garumā piedāvājot vidusskolēniem iespēju pieredzējušu LU mācībspēku pavadībā atsvaidzināt zināšanas sešos dažādos mācību priekšmetos ar mērķi palīdzēt labāk sagatavoties latviešu valodas, matemātikas, fizikas, ķīmijas, bioloģijas un latviešu valodas centralizētajiem eksāmeniem.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties