Attēlā: Anete Luīze Drevinska (FMOF studiju programmas "Matemātiķis statistiķis" 2. kursa studente) un Sintija Breikša  (Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 12. klases skolniece)
Attēlā: Anete Luīze Drevinska (FMOF studiju programmas "Matemātiķis statistiķis" 2. kursa studente) un Sintija Breikša (Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 12. klases skolniece)

Pagājušajā nedēļā, no 8. līdz 12. aprīlim, Latvijas Universitātē, tajā skaitā, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē norisinājās pasākums “Studenta kurpēs 2019”, kas astoņiem vidusskolēniem deva iespēju iepazīt fizikas, matemātikas un optometrijas studentu ikdienu modernajā LU Akadēmiskajā centrā.

Pasākuma “Studenta kurpēs 2019” norises laikā LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē Fizikas bakalaura studiju programmas studenta Daniela Marka Heinca un Anetes Bērziņas, bakalaura studiju programmas “Matemātiķis statistiķis” studenšu Gitas Parņukas, Lienes Katrīnas Batkovskas, Viktorijas Izotovas, Anetes Luīzes Drevinskas un Elīnas Kresses, kā arī Optometrijas bakalaura studiju programmas studentes Elīnas Fridvaldes pavadībā astoņi vidusskolēni no dažādām Rīgas skolām, bet arī Maltas, Rēzeknes un Dundagas, iepazina studijas LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē.

Vidusskolēni stāsta, ka “studenta kurpēs iekāpt” nolēmuši, lai labāk izzinātu fakultātes darbību un saprastu, vai studijas FMOF ir viņiem piemērotas. Fizmatos pavadītās dienas laikā vidusskolēni varēja paviesoties lekcijās, iepazīties ar pasniedzējiem, iztaujāt studentus par LU rīkotajiem pasākumiem, iepazīt studentu pašpārvaldes darbību, kā arī  uzzināt par kredītpunktu sistēmu, iestāšanās kartību un citiem aktuāliem, ar studiju procesu saistītiem, jautājumiem. Dundagas vidusskolas 12. klases skolēns Ernests Tropiņš, jautāts par to, ko jaunu uzzinājis viesošanās laikā, stāsta, ka līdz šim nav zinājis par nepieciešamību fiziķiem studēt arī citus netieši ar fiziku saistītus priekšmetus, piemēram, ķīmiju. Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 12. klases skolniece Sintija Breikša atzīst, ka interesantākais FMOF pavadītajā dienā bijis ieraudzīt, ar ko mācību process universitātē atšķiras no mācībām vidusskolā. Arī pārējie skolēni atzīst, ka FMOF pavadītajā dienā ieguvuši daudz jaunu zināšanu un novērtējuši arī iespēju paviesoties universitātes jaunajā, modernajā Zinātņu mājā un laboratorijās.

Iepazīstot tos FMOF studentus, kas ”Studenta kurpēs 2019” ietvaros kļuva par vidusskolēnu mentoriem un izrādīja studiju iespējas fakultātē, top skaidrs, ka lielākā daļa arī paši pirms studiju uzsākšanas FMOF piedalījušies dažādos pasākumos, tajā skaitā “Studenta kurpēs”, kas skolēniem ļauj izzināt sevi un vieglāk izdarīt atbildīgo izvēli. Studenti paši atceras, cik vērtīga šāda pieredze viņiem bijusi, tāpēc vēlas dot iespēju to piedāvāt arī citiem skolēniem. Fizikas bakalaura studiju programmas 1. kursa studente Anete Bērziņa jautāta par motivāciju piedalīties pasākumā piebilst: “Vēlos popularizēt studijas fizmatos, parādot skolēniem, ka matemātika un fizika ir tiešām aizraujošas zinātnes nozares.”

2019. gada pavasara semestrī vidusskolēniem bijusi iespēja iepazīt fizikas, matemātikas un optometrijas studijas arī tādos pasākumos kā “Ēnu diena”, izglītības izstāde “Skola” un “Atvērto durvju diena”. LU Fizikas, matemātikas un optometrija fakultāte pateicas iesaistītajiem studentiem par veltīto laiku fakultātes popularizēšanai un skolēniem par izrādīto interesi. Uz tikšanos vasarā – reģistrācijas nedēļā! Vairāk informācijas par studijām un iestāšanos FMOF atradīsiet, sekojot jaunumiem www.fmof.lu.lv vai www.lu.lv.

Par Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāti.

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte ir Latvijas Universitātes akadēmiska pamatstruktūrvienība, kas izveidota akadēmiskās darbības organizēšanai sekojošās zinātņu nozarēs: fizikas un matemātikas nozarē, kā arī medicīniskās fizikas apakšnozarē.

Dalīties