No 31. maija līdz 4. jūnijam Rīgā notiks 3. Eiropas Fizikas olimpiāde (EuPhO2019), kuras galveno rīkošanu simtgades jubilejas gadā uzņēmušies mūsu fakultātes pētnieki un studenti kopā ar Valsts izglītības satura centra aktīvistiem.

Latvijas komandas jau vairākus gadus ir uzrādījušas augstus rezultātus gan reģiona, gan starptautiskajās olimpiādēs, pierādot izcilību fizikas izglītības jomā. Novērtējot ieguldījumu jauno speciālistu sagatavošanā, Latvija izraudzīta par 3. Eiropas Fizikas olimpiādes rīkotāju.

Eiropas Fizikas olimpiāde ir starptautisks konkurss vidusskolēniem, kas šogad notiks trešo reizi un papildinās jau tradicionālo Pasaules Fizikas olimpiādi, kas regulāri norisinās jau kopš 1969. gada.  Pirmās divas Eiropas Fizikas olimpiādes notika 2017. un 2018. gadā Tallinā un Maskavā. Tiek organizētas arī tādas reģionālās sacensības kā Āzijas Fizikas olimpiāde un Dienvidamerikas Fizikas olimpiāde.

Olimpiādes laikā vidusskolēni sacenšas ar savām zināšanām un attapību, risinot īsus un radošus uzdevumus fizikas jomā. Uzdevumi izveidoti, lai pēc iespējas atbilstu problēmsituācijām, ar kurām saskaras īstā pētnieciskā darbā. Sacensības sadalītas divās daļās - eksperimentālajā un teorētiskajā daļā. Olimpiāde pulcēs dalībniekus no vairāk nekā 30 valstīm un tās laikā notiks arī izglītojoši un populārzinātniski pasākumi interesentiem, kas nav tiešie olimpiādes dalībnieki (skolēni, skolotāji, fizikas entuziasti u.c.). 

Līdz februāra beigām dalībai EuPhO 2019 bija pietikušās jau 36 valstu komandas, no kurām 9 ir viesu komandas no tādām valstīm kā Bangladeša, Brazīlija, Ekvadora, Ēģipte, Indonēzija, Malaizija, Saūda Arābija, Tadžikistāna un Vjetnama.

Olimpiādes veiksmīgas norises nodrošināšanai, EuPhO 2019 organizatori aicina pieteikties atraktīvus un spējīgus jauniešus, kas gatavi parādīt Latviju no labākās puses. Brīvprātīgā darba pieredze Eiropas Fizikas olimpiādē sniegs ne tikai neaizmirstamu pieredzi un jaunus draugus, bet arī labu ierakstu CV. Piesakies par brīvprātīgo EUPho2019, aizpildot anketu ej.uz/eupho19vol

Vairāk informāciju par olimpiādi atradīsiet oficiālajā tīmekļa vietnē eupho2019.lv vai pasākuma Facebook lapā facebook.com/eurpho.

Dalīties